Veelgestelde vragen Nintendo Switch

Hoe moet ik mijn Nintendo Switch opladen?

Dit is afhankelijk van welk model Switch u heeft. Bij een Switch Lite is het enkel mogelijk om via de Switch-voeding (HAC-002) aan het stopcontact te laden. Deze mogelijkheid bieden de Nintendo Switch en de Nintendo Switch – OLED Model ook aan. Ook kunnen deze worden opgeladen door het Nintendo Switch-systeem in de houder te plaatsen. Het touchscreen moet hierbij dezelfde kant op staan als de houder en de houder moet in het stopcontact zitten.

Hoe moet ik mijn Nintendo Switch installeren?

Ook hier zit er verschil tussen de verschillende soorten types. Bij de Nintendo Switch Lite moet dezelfde stap worden gevolgd als bij het opladen. Om vervolgens de instellingen op het scherm te volgen. Dit zijn de Systeemtaal en regio-instellingen, de tijdzone, een profielafbeelding en gebruikersnaam, optioneel zijn de internetinstellingen en/of er ouderlijk toezicht nodig is.

Bij de Nintendo Switch werkt het vrijwel hetzelfde alleen wordt er gevraagd om de Joy-Con-Controllers vast te maken aan het Nintendo Switch-systeem.

Hoe kan ik mijn Nintendo Switch aansluiten aan andere apparaten?

Als u de Nintendo Switch wilt aansluiten op de tv, dan kan dit door middel van de HDMI-aansluiting die achterin de switch zit. Bij een Switch Lite is er geen tv-ondersteuning mogelijk. Om een Nintendo Switch aan een computer te koppelen moet u een USB type-C hebben die u direct op de onderkant van de Switch zelf aansluit. Vervolgens kunt u in het HOME-menu bij de systeeminstellingen, naar het geheugenbeheer. Kies voor Screenshots en Video’s beheren en vervolgens via een USB-verbinding naar een pc kopiëren. U kunt nu uw bestanden overzetten.