Veelgestelde vragen Playstation

Waarom maakt mijn PlayStation zo veel geluid?

Wanneer het lijkt alsof jouw PlayStation gaat opstijgen, zit er te veel stof in de Playstation. Ook bij je PS is het nodig om tijdig een goede schoonmaak te houden en het stof te verwijderen. Als dit niet tijdig gebeurt kan het voorkomen dat de ventilator veel herrie maakt, ook kunnen discs worden uitgeworpen of wil uiteindelijk je console niet meer opstarten. Zorg er dus voor dat jij tijdig jouw PlayStation schoonmaakt!

Hoe maak ik mijn PlayStation schoon?

Het stof in je PlayStation kan je eenvoudig verwijderen door met een bus perslucht in de ventilator te blazen. Zo verwijder je het stof en zorg je ervoor dat je PlayStation weer naar behoren gaat werken. Ook kan je de Playstation open maken, maar houd er dan wel rekening mee dat de garantie vervalt. Gebruik te allen tijde een droge doek bij het schoonmaken van de PlayStation, met een vochtig doekje is er kans dat kortsluiting ontstaat.

Hoe verbind ik mijn PlayStation controller met mijn pc?

Er zijn twee manieren om de PS4 en PS5 controllers met jouw pc te verbinden. Het makkelijkste is door middel van de kabel in zowel de pc als de controller te stoppen. Het gaat hier om de kabel waarmee de controller opgeladen wordt. Bij de PS4 controller moet de kabel in een usb-poort van de pc. Bij een PS5 controller moet de kabel in de usb 3.0 poort (meestal blauw gekleurd). In beide gevallen koppelt de computer automatisch met de controller. De andere manier op de controller aan de pc te koppelen is door middel van Bluetooth. Houdt 3 seconde de PS-knop ingedrukt tot het lampje gaat knipperen. Zoek op je pc bij Bluetooth apparaten naar de controller. Klik op verbinden en de controller is te gebruiken.