Goede kwaliteit smartphone beeldscherm

Wat verstaan we onder een smartphone beeldscherm?

Een beeldscherm van een smartphone is een voorbeeld van een samengesteld reparatie onderdeel. Het ‘beeldscherm’ bestaat namelijk uit een aantal verschillende onderdelen, zoals de glasplaat, de digitizer (touch), de flex kabel, het LCD paneel, het backlight en het frame. Dit alles samen heet een ‘display assembly’. Om het niet te ingewikkeld te maken noemen we dit op onze website het ‘scherm’ of ’voorkant’.

De kwaliteit van een smartphone beeldscherm

De kwaliteit van een beeldscherm is afhankelijk van de volgende factoren:

 • De kwaliteit van de verschillende onderdelen. De meeste beeldschermen bestaan bijvoorbeeld uit een origineel LCD paneel (meestal van LG), maar soms kan een goedkoper alternatief interessant zijn. Een goedkoper voorbeeld is Tianma, bekend van HTC;
 • De montage van onderdelen. Scheve bevestigingspunten of loslatende lijm halen de kwaliteit enorm omlaag;
 • De staat van een beeldscherm. Is het beeldschem nieuw of refurbished (opgeknapt)?

Er zijn verschillende gradaties in de kwaliteit van deze schermen, voor een leek is het verschil meestal niet eenvoudig te zien. Vaak wordt er met termen als Origineel, Compatible, Huismerk, OEM, AA, A+, High Copy etc gestrooid zonder dat precies duidelijk is wat de daadwerkelijke kwaliteit van een scherm is.

Soms worden kwalitatief matige schermen als zijnde A-kwaliteit of zelfs als origineel aangeboden, of worden refurbished schermen als zijnde nieuw aangeboden. Oppassen dus!

Kwaliteitsniveaus smartphone beeldscherm

Bij ConsolePro vinden we het belangrijk om eerlijke informatie te geven. Daarom werken we met drie kwaliteitsniveaus die de verschillen tussen beeldschermen aangeven. Lees hieronder een korte uitleg van de verschillende kwaliteitsniveaus.

 • Compatible AA:
  Zacht geprijsde en kwalitatief goede schermen. De prijs is laag door een goedkoper LCD display (meestal van Tianma). Deze schermen hebben een iets andere kleurweergave en warmte, maar dit is alleen zichtbaar wanneer je ze naast een origineel LCD zou leggen. Voor normaal dagelijks gebruik presteert dit scherm prima.
 • Compatible AAA:
  Goede beeldschermen met originele LCD displays. Daarom is de prijs ook wat hoger. Overige onderdelen, zoals de glasplaat, digitizer en flexkabels, zijn van derden.
 • OEM-spec:
  De hoogste kwaliteit en prijs. Deze schermen komen van dezelfde leveranciers als bij de originele producten óf worden volgende exact dezelfde specificaties geproduceerd. We mogen ze niet ‘origineel’ noemen, maar daar komt het in feite wel op neer.

Belangrijk om te vermelden: Al onze smartphone schermen zijn nieuw, ongebruikt en niet refurbished.

Betrouwbare leverancier van smartphone beeldschermen

ConsolePro.nl communiceert graag open en eerlijke over de kwaliteit van onze producten. Bij de eigenschappen van elk onderdeel vermelden wij welke kwaliteit het betreft.
Wij zijn een betrouwbare leverancier van reparatieonderdelen voor smartphones en gameconsoles.

Heb je vragen of behoefte aan advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen!