Het doolhof van smartphone scherm kwaliteiten

Een wirwar aan kwaliteiten bij samengestelde onderdelen

Samengestelde reparatie onderdelen zoals de voorkant van een iPhone, Samsung of Huawei bestaan uit een aantal onderdelen, waaronder de glasplaat, de digitizer (touch), de flex kabels, het LCD scherm, het backlight en het frame. Dit alles samengesteld heet een display assembly, wij noemen het voor het gemak even een "scherm" of "voorkant".

Er zijn verschillende gradaties in de kwaliteit van deze schermen, voor een leek is het verschil meestal niet eenvoudig te zien. Vaak wordt er met termen als Origineel, Compatible, Huismerk, Origineel, OEM, AA, A+, High Copy etc gestrooid zonder dat precies duidelijk is wat de daadwerkelijke kwaliteit van een scherm is.

Bij de meeste schermen worden originele LCD of OLED panelen gebruikt, maar in sommige gevallen kan het prijstechnisch heel interessant zijn om een goedkoper alternatief zoals bijvoorbeeld Tianma (bekend van oa HTC) te gebruiken.
Daarnaast speelt ook nog de kwaliteit van de montage een grote rol, een slecht gemonteerd scherm kan bijvoorbeeld scheve bevestigingspunten of loslatende lijm vertonen.
Ook worden soms kwalitatief matige schermen als zijnde A-kwaliteit of zelfs als origineel aangeboden, of worden refurbished schermen als zijnde nieuw aangeboden. Oppassen dus!

Wij proberen onze klanten eerlijke informatie te geven van de geboden kwaliteit, en voor een bijbehorende eerlijke prijs.

Wij bieden nieuwe schermen in drie kwaliteitsniveau's aan: Compatible AA, Compatible AAA en OEM-spec.

  • Compatible AA:
    Dit zijn zacht geprijsde en kwalitatief goede schermen, de prijs kan laag gehouden worden door gebruik te maken van een goedkoper LCD display (meestal van Tianma). Deze schermen hebben een iets andere kleurweergave en warmte (alleen te zien wanneer je ze naast een origineel LCD zou leggen). Voor normaal dagelijks gebruik presteert dit scherm prima.
  • Compatible AAA:
    Dit zijn iets duurdere schermen omdat de originele LCD displays gebruikt worden. De glasplaat, digitizer en flex kabels zijn van derden.
  • OEM-spec:
    De hoogste kwaliteit en prijs. Deze schermen zijn afkomstig van dezelfde toeleveranciers als waarvan Apple de schermen verkrijgt of worden volgens precies dezelfde specificaties geproduceerd. Volgens Apple mogen we deze schermen niet "Origineel" noemen maar daar komt het in feite wel op neer. Wij noemen deze schermen op onze website "OEM-spec".

ConsolePro.nl communiceert eerlijk en open over de geboden kwaliteit.
Voor meer informatie hoe een betrouwbare leverancier te kiezen kijk op onze pagina: Betrouwbare leverancier