Nintendo Switch Jailbreak en Homebrew

Er is een hoop gebeurd in 2018 in de Nintendo Switch homebrew scene. Na de aankondiging in januari 2018 van Team Xecuter dat zij met een oplossing zouden komen om games vanaf MicroSD kaart te kunnen laden, kwamen in April 2018 zowel team ReSwitched als Fail0verflow in de openbaarheid met een methode om Linux en Homebrew te kunnen draaien op de Nintendo Switch spelcomputer.

Voor de meeste hacks zijn simpele hulpmiddelen als een eenvoudige RCM Jig (voor in de rechter JoyCon sleuf) en een USB-C kabel of dongle voldoende om de Nintendo Switch in ReCovery Mode te kunnen laten starten. Daarna is het patchen van de firmware of zelfs het laden van CFW een koud kunstje.

Koop je RCM Jig of Injector dongle bij ConsolePro.

2 Artikel(en)

2 Artikel(en)

Nintendo Switch homebrew kopen

Alle benodigdheden voor hacks zijn eenvoudig te bestellen bij ConsolePro. Wij adviseren echter wel pas een jailbreak toe te passen als je weet wat je aan het doen bent, en wat de eventuele gevolgen zijn. Ben je hiervan op de hoogte? Dan weet je ook dat je met jailbreak van je Nintendo Switch hele gave dingen kunt doen. De onderdelen die je nodig hebt vind je hier. Bestel daarom jouw Nintendo Switch homebrew eenvoudig online. Je profiteert van lage prijzen, en een snelle levering! 

Wat is Homebrew?

Homebrew verwijst meestal naar software die niet door Nintendo is geautoriseerd. Dit omvat tools voor Homebrew toepassingen, games en emulators. Het is belangrijk dat je Nintendo Switch een firmwareversie 2.0.0 - 3.0.0 heeft wanneer je deze wil jailbreaken. Heb je een lagere versie op je Nintendo Switch? Dan kun je deze naar 3.0.0 updaten met behulp van een gamekaart. Hogere firmwareversies kunnen toekomstige updates blokkeren om toegang tot toekomstige exploits te verzekeren.

Wat moet ik weten voordat ik begin aan jailbreak en homebrew?

Hoewel Switch-hacks voortdurend vorderen, zijn ze nog niet in een zeer gebruiksvriendelijke staat. Als zodanig kunnen handleidingen wat technisch inzicht vereisen om eventuele problemen op te lossen.

De reikwijdte van apparaat wijziging is beperkt voor de meeste huidige homebrew, wat betekent dat er weinig kans is op gegevensverlies of consoleschade bij het gebruik van populaire homebrew-applicaties.

Je hebt een micro SD-kaart nodig voor je Nintendo Switch. Deze moet worden geformatteerd als FAT32 en MBR, niet als GPT (de meeste micro SD-kaarten worden standaard op deze manier geformatteerd).