Veelgestelde vragen Playstation

Waarom maakt mijn PlayStation zo veel geluid?

Wanneer het lijkt alsof jouw PlayStation gaat opstijgen, zit er te veel stof in de Playstation. Ook bij je PS is het nodig om tijdig een goede schoonmaak te houden en het stof te verwijderen. Als dit niet tijdig gebeurt kan het voorkomen dat de ventilator veel herrie maakt, ook kunnen discs worden uitgeworpen of wil uiteindelijk je console niet meer opstarten. Zorg er dus voor dat jij tijdig jouw PlayStation schoonmaakt!

Hoe maak ik mijn PlayStation schoon?

Het stof in je PlayStation kan je eenvoudig verwijderen door met een bus perslucht in de ventilator te blazen. Zo verwijder je het stof en zorg je ervoor dat je PlayStation weer naar behoren gaat werken. Ook kan je de Playstation open maken, maar houd er dan wel rekening mee dat de garantie vervalt. Gebruik te allen tijde een droge doek bij het schoonmaken van de PlayStation, met een vochtig doekje is er kans dat kortsluiting ontstaat.

Hoe verbind ik mijn PlayStation controller met mijn pc?

Er zijn twee manieren om de PS4 en PS5 controllers met jouw pc te verbinden. Het makkelijkste is door middel van de kabel in zowel de pc als de controller te stoppen. Het gaat hier om de kabel waarmee de controller opgeladen wordt. Bij de PS4 controller moet de kabel in een usb-poort van de pc. Bij een PS5 controller moet de kabel in de usb 3.0 poort (meestal blauw gekleurd). In beide gevallen koppelt de computer automatisch met de controller. De andere manier op de controller aan de pc te koppelen is door middel van Bluetooth. Houdt 3 seconde de PS-knop ingedrukt tot het lampje gaat knipperen. Zoek op je pc bij Bluetooth apparaten naar de controller. Klik op verbinden en de controller is te gebruiken.

Mijn Playstation geeft geen beeld?

Wanneer je Playstation geen beeld meer geeft kan dat aan verschillende aspecten liggen, waaronder een kapotte HDMI-poort. Een vervangende HDMI Socket kan dan uitkomst bieden.

Kan je PlayStation 4 games ook spelen op PlayStation 5?

Ja dat is zeker mogelijk. De PlayStation 5 is backwards compatible, dat houdt in dat je alle games van de PS4 kan spelen op de Playstation 5. Je moet er wel rekening mee houden dat de PS5 twee varianten heeft, namelijk de disc en digital editie. Het verschil is dat je bij de disc editie nog wel CD’s kan invoeren, dit is wel handig om te weten als je de meeste games op CD hebt staan. Om games te spelen op de digital editie is het noodzakelijk om games te downloaden.

Hoe laat ik mijn PlayStation 5 de juiste versie opstarten van de game?

Soms is het zo dat de PS5 de PS4 versie van een game opstart, je merkt dan bijvoorbeeld dat de graphics van de game veel slechter zijn. Je kan dit aanpassen door naar het icoontje van de game in hoofdmenu te gaan, vervolgens pijltje naar beneden zodat je in de game hub terecht komt. Dan kies je de knop met ‘…’. Vervolgens zie je in dat overzicht dat je uit de PS4 of PS5 versie van de game kan kiezen.

Is het mogelijk om het opslag van de PlayStation 5 uit te breiden?

Ja dat is zeker mogelijk. Wanneer je de kappen aan de zijkant van je PS5 verwijdert, zie je een extra M.2 slot zitten. De extra opslag kan je hier inschuiven en vervolgens vast schroeven. Let wel dat de SSD over een heatsink moet beschikken zodat deze gekoeld blijft. De heatsink mag een maximale hoogte hebben van 11 millimeter.