PS3 Blu-ray reparatie

Helaas is het een veel voorkomend probleem bij de Playstation 3, de Blu-Ray speler houdt er mee op of geeft een foutcode zoals error 80010514, 80010017, 80028F22, 80029903 of 80029941. Is dit ook bij jou het geval en ben je op zoek hoe je de Blu-Ray speler van jouw PS3 kan repareren? Dan zit je bij ConsolePro aan het juiste adres. In ons assortiment vind je geschikte onderdelen. Combineer de reparatie onderdelen van ConsolePro met een beetje handigheid van jezelf en jij kan snel weer optimaal genieten van een volledig functionele Playstation 3.

Welke onderdelen heb ik nodig?

Het is natuurlijk niet fijn wanneer de Blu-Ray speler van je Playstation 3 ermee ophoudt, gelukkig kan je deze vrij eenvoudig repareren. In bijna alle gevallen is het al voldoende op alleen de lenskop te vervangen. Want wanneer de lenskop defect is zal ook het mechanisme en het loopwerk niet meer gaan draaien. Dit is een voordeel, omdat je dan niet de hele drive moet vervangen. Dus het belangrijkste wat je nodig hebt, wanneer je de Blu-Ray speler van je Playstation 3 gaat repareren, is een laser lenskop. Hierbij is het wel belangrijk dat je kiest voor de juiste lenskop aangezien ieder model een andere nodig heeft. Weet jij niet welke lenskop jij nodig hebt, wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

7 Artikel(en)

7 Artikel(en)

Welk gereedschap heb ik nodig?

Nu je de juiste laser lenskop hebt is het ook belangrijk dat je het juiste gereedschap gebruikt. Maar wat heb je dan precies nodig bij een PS3 Blu-Ray reparatie, ook dit hebben wij voor je op een rijtje gezet.

  • Om de behuizing open te maken: Gebruik een standaard kruiskop schroevendraaier;
  • Bij een PS3 Phat/Dik model: Gebruik een Torx 10 Schroevendraaier voor de schroef aan de zij/bovenkant van de behuizing;
  • Bij een PS3 Slim model: Gebruik een Torx 8 Schroevendraaier voor de 3 of 4 zwarte schroeven aan de onderkant van de behuizing.

Waardoor PS3 Blu-ray speler kapot?

De grootste oorzaak waardoor Blu-ray spelers van PS3 kapotgaan, is dat er vervuilde of stoffige discs in de console worden gedaan. De laser die de disc leest, gaat hierdoor beetje bij beetje kapot. Iedere laser unit bestaat uit twee diodes. De eerste is het voor het lezen van cd’s en dvd’s en de tweede leest de Blu-ray discs. Voornamelijk gaat de tweede Blu-ray laser diode kapot, aangezien die het vaakst wordt gebruikt. Dit hoeft echter nog geen rede te zijn om te stoppen met gamen. Wij bieden jou hier de oplossing aan.

Playstation 3 laser vervangen

Een probleem dat wij regelmatig voorbij horen komen, is dat de laser lens van de PlayStation 3 kapot is gegaan en gerepareerd dient te worden. De Playstation werkt zelf nog wel, je kunt immers nog gedownloade games afspelen, maar discs werken niet meer. Geen zorgen, we hebben voor iedere versie van de Playstation 3 de juiste laser lens op voorraad zodat jij die kunt vervangen en door kunt blijven gamen. 

Hoe weet je als de laser kapot is? 

  • Error code 80010514 op je scherm te zien krijgt;
  • PS3 leest geen discs meer of is zeer traag;
  • Het disc icoontje op je scherm blijft draaien. 

Hoewel de Playstation 3 laser een kwetsbaar onderdeel is, is die wel goed beschermd. Het is zeer lastig voor bijvoorbeeld stof om bij de laser te komen. Echter, is het voor rook wel goed te doen om bij de kwetsbare plekken te komen. Dus wordt er regelmatig gerookt in de buurt van je PS3? Dan verhoog je de kans dat je Playstation 3 laser lens kapot gaat.

PS3 Blu-Ray onderdelen kopen

Is de Blu-Ray speler van jouw PS3 kapot en aan vervanging toe? Gelukkig kan je nu bij ConsolePro de juiste onderdelen en stukken gereedschap vinden waarmee je jouw PS3 kan repareren. Zo kan jij snel weer genieten van je favoriete game console. Bij ConsolePro profiteer je onder andere van scherpe prijzen en een snelle levering, vandaag voor 22:00 uur besteld is morgen in huis. Bekijk snel ons assortiment aan PS3 Blu-Ray reparatie onderdelen en bestel vandaag nog de onderdelen die jij nodig hebt.

Ben jij op zoek naar andere reparatie onderdelen? Geen probleem, in ons assortiment vind je ook verschillende andere PS3 reparatie onderdelen.