Veelgestelde vragen Xbox 360

Hoe werkt een Xbox 360?

Wanneer je een Xbox 360 hebt aangeschaft en deze wilt installeren, is het raadzaam om onderstaand stappenplan te volgen.

Wanneer je de console uit de verpakking hebt gehaald en het beschermingsmateriaal hebt verwijderd, plaats de console op een plek die goed geventileerd is. Het is belangrijk om de Xbox 360 vrij te houden van andere warmtebronnen en voldoende ruimte heeft om zijn warmte kwijt te kunnen. Belast daarnaast console niet met andere voorwerpen en zorg dat hij stevig op zijn plaats staat.

Sluit vervolgens de voeding aan op de console en steek de stekker in het dichtstbijzijnde stopcontact. Zorg ervoor dat de kabel goed wordt weggestopt zodat deze zo min mogelijk wordt aangeraakt. Een rondslingerende voedingskabel verhoogt de kans op struikelen of dat er telkens iemand op gaat staan waardoor de kabel beschadigd.

De koppeling met je (Smart) TV doe je door middel van een AV- of HDMI-, Composiet of VGA-kabel. Soms is het noodzakelijk om via de TV een andere video-ingang te selecteren om verbinding te maken met een console. Mocht je niet tevreden zijn over de beeldverhoudingen, wijzig dan de instellingen. De console neemt namelijk automatisch de standaardinstellingen van je TV over.

Controller Xbox 360 aansluiten

Wanneer je een controller aan jouw Xbox 360 wilt aansluiten kan dit op diverse manieren.

Een bedrade Xbox 360-controller sluit je aan op een van de twee USB-poorten aan de voorkant van de Xbox 360. Je krijgt vervolgens een melding dat de controller is gedetecteerd en je kan vervolgens de controller gebruiken. Let op: zorg dat de USB-poort vrij blijft van stof en andere vuiligheid. 

Een draadloze Xbox 360-controller sluit je aan door de ‘Guide-knop’ in te houden. Houd vervolgens kort de knop op het console in en druk vervolgens weer op de verbindingsknop van de controller. Zodra de lampjes niet meer knipperen is je Xbox 360-controller verbonden met de console.

Ook middels de Xbox 360 Play & Charge-kit of de Xbox 360 Quick Charge-kit kan je jouw controller verbinden met de Xbox 360 console.

Wanneer je een draadloze controller wilt loskoppelen, hou dan de Guide-knop enkele seconden in. Wanneer je de controller niet loskoppelt, wordt hij opnieuw aangesloten wanneer je de console een volgende keer aanzet.

Mocht je controller geen verbinding maken, controleer dan de batterijen. Het kan zijn dat je de batterijen moet vervangen of gebruik moet maken van een ander type/merk batterij.